ztelevize.cz = TV program, filmy, seriály, pořady

26. duben 2024. Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav.
Reklama

O2 pořídilo unikátní vůz na televizní přenosy

O2

Telekomunikační společnost O2 zakoupila v březnu nový přenosový vůz. Unikátní šestnáctimetrový Outside Broadcast van (OBv), který patří k tomu nejlepšímu na českém trhu, bude O2 využívat nejen pro potřeby vlastního kanálu O2 Sport, ale bude ho nabízet i externím partnerům z Česka a ze zahraničí.

reklama

Do nové přenosové techniky jsme investovali přes 100 milionů korun, říká David Petrov, který je v O2 zodpovědný za rozvoj obchodu v mediální oblasti. Přenosy na špičkové úrovni budeme zajišťovat nejen pro vybrané zápasy, které poběží na O2 Sport, ale spolupracovat budeme i s dalšími partnery z Česka i ze zahraničí, vysvětluje Petrov s tím, že již tento víkend čeká jeho tým cesta do sousedního Polska, kde bude obstarávat přenosy z utkání tamní nejvyšší fotbalové ligy.

Přenosový vůz Outside Broadcast van měří přes 16 metrů a pokud je plně naložen, může vážit až 36 tun. Rozdělen je na čtyři samostatné, klimatizované zóny se dvěma režijními pracovišti. Náš nový přenosový vůz má navíc vlastí UPS baterii. Díky tomu dokáže přenášet obraz i ve chvílích, kdy dojde na místě k výpadku proudu, dodává David Petrov. Režisérovi je pro přenosy k dispozici 14 kamer včetně několika čipových. Jako jediný přenosový vůz v Česku vlastní také dvě 6x super slow motion kamery. Celkový počet kamer je do budoucna možné rozšířit až na 22.

Kromě přenosového vozu vyráží do terénu také doprovodný vůz převážející techniku a kontribuční vůz, který zajišťuje samotný přenos obrazu do televizního studia. Pro potřeby komunikace v mezinárodním B2B prostředí vytvořilo O2 vlastní značku Elastic Media Production, pod kterou bude tým svoje služby poskytovat.

zdroj: O2 press


Zveřejněno: 7.4.2016 | Témata: Outside Broadcast van, Elastic Media Production

Diskuze / komentáře

Nepřihlášený uživatel
Nikdo tu ještě nenechal komentář. Buďte první!
reklama
Další videa