ztelevize.cz = TV program, filmy, seriály, pořady

19. duben 2024. Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela.
Reklama

Itálie doma vydřela remízu se Španělskem, Island otočil zápas v posledních vteřinách

facebook UEFA EURO

Kvalifikace na MS v roce 2018 pokračuje.

reklama

Itálie doma remizovala se Španělskem. Itálie v zápase tahala jasně za slabší konec a bod z domácího zápasu pro ně musí být zlatý. Domácí se v prvním poločase do žádné šance nedostali, a kdyby v brance Španělska místo de Gea stál jen solný sloup, nic by se nestalo. Hosté hráli co potřebovali a kombinovali na polovině soupeře, deset minut po přestávce vyslal Busquets do úniku Vitola, jenže ten měl k míči dál než brankář Buffon, který vyběhl z pokutového území, aby míč odkopnul. Bohužel pro něj a pro celou Itálii míč netrefil, promáchl a dobíhající Vitolo se tak dostal k vstřelení brance relativně zadarmo. Domácí měli jedinou příležitost, a to když rozhodčí po konzultaci s asistentem nařídil penaltu. Osm minut před koncem zápasu se k ní postavil De Rossi a zařídil domácím remízu.

Druhé utkání ve skupině patřilo favorizované Albánii, která na půdě Lichtenštejnska splnila cíl a zvítězila. Druhou branku hostů vstřelil bývalý hráč pražských „S“ Balaj. Domácí se k ničemu nezmohli a na branku soupeře nevyslali ani jednu střelu. Hosté jsou tak po dvou zápasech ve skupině na čele, za sebou mají Itálii i Španělsko.

Třetí utkání skupiny G ovládl Izrael, který zvítězil v Makedonii. Domácí v zápase nebyli horším týmem, spíše naopak, ale bohužel pro ně se fotbal hraje na branky a těch vstřelili domácí míň než hosté. Za domácí dal jedinou branku bývalý hráč Slovácka Ilja Nestorovski. V nastavení mohl domácí tribuny rozradostnět útočník druholigového tureckého Goztepe Jahovič, ale nařízenou penaltu neproměnil a hosté tak mohli slavit první tři body v kvalifikaci.

Hodně vyrovnaná se po rozlosování zdála skupina I a nakonec tomu zřejmě nebude jinak. Pro první místo si chtějí jednoznačně jít Chorvaté a včera to dali jasně najevo. V Kosovu vyhráli rozdílem dvou tříd, když ze sedmi střeleckých pokusů dali šest branek. Domácí rozhodně nebyli o tolik horší a takovou potupnou porážku si nezasloužili, ale bohužel pro ně z pěti střeleckých pokusů žádná nenašla cestu za Subašiče. Hattrick si v utkání připsal Mandžukič.

Po velmi dobrém závěru utkání se Chorvatska na čele drží také Island, který ještě v devadesáté minutě prohrával doma s Finskem jedna, dva. Nakonec se však radoval z vítězství tři, dva.

Velmi zajímavý zápas byl k vidění v Turecku, kam přijela Ukrajina. Ve 27. minutě vedli hosté již dva, nula. Domácí nakonec po zlepšeném výkonu dokázali na domácí půdě alespoň vyrovnat, když devět minut před koncem proměnil pokutový kop Calhanoglu.

Skupina D se zdá být zatím také velmi vyrovnaná. První čtyři týmy mají shodně čtyři body, na posledních dvou místech jsou s nulou dva outsideři skupiny Gruzie a Moldavsko. Gruzie rozhodně chtěla hrát ve skupině důstojnější roli, ale svěřencům slovenského kouče Weisse se zatím příliš nedaří. První utkání Gruzii doma nevyšlo s Rakouskem, kde padli jedna, dva. Včerejší utkání v Irsku se svěřencům slovenského trenéra opět celkem povedlo, ale ani to nestačilo na první body. Irsko doma nebylo lepší než hostující tým, ale podařilo se mu vstřelit jednu branku, díky které si připsali první tři body do tabulky kvalifikace.

Rakousko po vítězství v Gruzii chtělo potvrdit tři body doma proti Walesu, to se jim nakonec nepovedlo. Domácí dvakrát prohrávali, přesto díky Arnautovičovi nakonec získali alespoň bod.

Srbsko jelo do Moldavska s přáním urvat první tři body. To se mu nakonec podařilo, hlavním strůjcem vítězství byl útočník anglického Southamptonu Dušan Tadič, který na dvě branky svého týmu přihrál a jednu dokázal vstřelit sám.

Dnes je na programu dalších devět utkání kvalifikace. Na scéně se objeví např. Francie, která hostí Bulharsko, nebo doma hrající Maďarsko se utká se Švýcarskem. Nizozemsko čeká nevyzpytatelné Bělorusko.


Zveřejněno: 7.10.2016 | Témata: reprezentace, kvalifikace ms, fotbal

Diskuze / komentáře

Nepřihlášený uživatel
Nikdo tu ještě nenechal komentář. Buďte první!
reklama
Další videa