ztelevize.cz = TV program, filmy, seriály, pořady

19. duben 2024. Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela.
Reklama

Diváci o olympiádu nepřijdou, ČT vybojovala práva do roku 2020

Česká televize bude vysílat olympijské hry minimálně do roku 2020. Dohodla se na tom se společností Discovery Communications, která se letos nově stala majitelem veškerých práv pro celou Evropu na následujících osm let.

reklama

„Olympijské hry vysíláme už od roku 1956 a vždy jsme usilovali o to, aby diváci nepřišli o možnost sledovat je ve volném televizním šíření. Discovery Communications jsme proto oslovili v podstatě hned v okamžiku, kdy bylo jasné, že evropské veřejnoprávní televize od Mezinárodního olympijského výboru práva nezískají. A právě rychlost v jednání pak byla i jednou z věcí, které nám při domluvách s novým vlastníkem práv pomohly. Česká televize je po Velké Británii, Holandsku a Finsku teprve čtvrtou stanicí, která dohodu uzavřela, a pro centrální a východní Evropu tak sloužíme i jako jakýsi příklad toho, že domluva možná je,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „Divákům můžeme garantovat plnohodnotné celodenní vysílání olympijských her na programu ČT sport zejména s důrazem na účast českých sportovců. Tedy to, co by zahraniční vysílatel garantovat nikdy nemohl.“

„Je to skvělá zpráva pro český sport. Spolupráce České televize a Českého olympijského výboru se totiž neomezuje pouze na vysílání olympiády, ale její těžiště je rozloženo do celého roku. Má za úkol popularizovat sport, zdravý životní styl a myšlenky olympismu. Jsem rád, že v této práci můžeme i nadále pokračovat,“ říká předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Uzavření dohody s Českou televizí je především výhrou pro všechny sportovní fanoušky v České republice. Díky ní si budou moci užít každou minutu olympijských her v roce 2018 i 2020. Spolu s Českou televizí budeme sledovat poutavé příběhy českých sportovců a jejich úsilí o naplnění olympijských snů. Silná tradice, kterou Česká televize ve vysílání olympijských her má, spolu s mnoha kanály a digitálními platformami Eurosportu, které se věnují olympijským sportům v průběhu celého roku, umožní přinést divákům nejen ty nejlepší momenty, ale všechny momenty olympijských her na všech dostupných platformách,“ říká manažerka Discovery Communications pro střední a východní Evropu Victoria Davies.

„Mám radost, že se nám podařilo pro diváky vysílání z olympijských her zajistit. Není ale možné zastírat, že prodej veškerých práv od Mezinárodního olympijského výboru soukromé společnosti byl zásadní ranou pro celoevropský televizní trh. V oblasti sportovních práv se situace v posledních letech mění rychle, jejich ceny stoupají na hodnoty, které se ještě před několika lety zdály zcela nereálné. Je to stav, na který musí reagovat všichni vysílatelé, i Česká televize. A přestože se nám podařilo od společnosti Discovery Communications získat práva na vysílání olympijských her levněji oproti jejímu původnímu návrhu, budeme muset v oblasti sportovního vysílání hledat nové úspory,“ doplňuje Jiří Ponikelský.

zdroj: ČT pres


Zveřejněno: 9.5.2016 | Témata: Olympijské hry

Diskuze / komentáře

Nepřihlášený uživatel
Nikdo tu ještě nenechal komentář. Buďte první!
reklama
Další videa